Н

Незалежності майдан

Незалежності майдан

Розмір зображення: 800:600 піксел

Майдан Незалежності знаходиться в центрі Києва. Його перетинає Хрещатик, від нього починаються вулиці Інститутська, Городецького, Б.Грінченка, провулок Тараса Шевченка, вулиці Софіївська, Мала Житомирська, Михайлівська, Костельна. За совітів мав назву пл. Радянська, пл.Жовтневої революції.

2008 г. Майдан оборудуют лазерными установками
Розміщення:. Загальний опис:. Історична довідка, відомості про дослідження:. Облікова інформація:. Основна бібліографія, архівні дані:. Ілюстративні…
Місце розташування Лядських, фундаменти Печерських воріт (+)
Невідомий художник. 	Хрещатицький майдан у Києві. Після 1851 р. 	Літографія. 16,5: 24,1. Альбом із 9 гравюр без вихідних даних. Науково-технічна…
1850-і рр. Загальний вигляд з півночі
Орда Наполеон (1807-1883). 	Хрещатицький майдан. Краєвид Старого міста. 1876. 	Літографія Й. Цеглінського. Album widoków gubernii…
1876 р. Загальний вигляд з півдня (+)
1941 р. Руїни міської думи. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т. 1 (Київ), с. 64.
1941 р. Руїни міської думи
Сіденко Ангеліна Іллівна (нар. 1946). 	Площа Калініна. (Із серії «Київ»). 1972. 	Офорт. 49,2: 41,9. Власність автора. 	В офорті представлена…
1972 р. Північна частина
Білоус Володимир Олексійович (нар. 1944). 	Площа Жовтневої революції. 1980. 	Полотно, олія. 90: 90. Дирекція художніх виставок УРСР, Київ. 	Колишня…
1980 р. Загальний вигляд на готель “Москва”
Монумент Незалежності (бронза, мармур) (майдан Незалежності) – пам’ятка монументального мистецтва (2001 рік) [Постанова Кабінету міністрів України №…
Пам’ятник незалежності (+)
Композиція «Брати-засновники Києва та їхня сестра Либідь» (скульптор Анатолій Кущ).
Пам’ятник засновникам Києва (+)
Композиція «Козак Мамай» (скульптор Анатолій Кущ).
Пам’ятник козаку Мамаю (+)
Поштовий глобус
Поштовий глобус (+)
Печерські ворота
Печерські ворота (+)
Майдан Незалежності. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т. 1 (Київ), с. 9.
[1999 р.] Загальний вигляд північної частини
Адреса оригіналу статті:
[2000 р.?] Східний бік площі
2 грудня 2005 р. Фото М.І.Жарких.
2005 р. Загальний вигляд північної частини
2005 р. Вид від Інституту шляхетних дівчат
2008 р. 25 червня. Фото М.І.Жарких.
2008 р. Панорама з південного сходу (+)
Будинки по вул.Б.Грінченка 2 (ліворуч) та Софійській 1 (праворуч) орієнтовані головними фасадами на майдан Незахелжності. 19 березня 2012 р. Фото…
2012 р. Західний бік