2011 р. В КМДА не змогли підтвердити, що Будинок Петра І на Подолі не продадуть

На офіційний запит голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця щодо подальшої долі Будиночку Петра, в КМДА ухилились від прямої відповіді, зазначивши лише, що до Програми приватизації об’єктів нежилого фонду на 2011 рік зазначена будівля не включена.

Про це повідомила прес-служба голови комісії.

«Я просив О. Попова дати однозначну відповідь щодо долі Будиночку Петра, зазначивши що це може зняти напругу навколо історичної пам’ятки. На жаль, цього не сталося. З відповіді зрозуміло, що Будинок Петра не продадуть до Нового року, що буде далі з цією унікальною пам’яткою влада мовчить. Певно їй є, що приховувати. Таким чином, стурбованість активістів, які борються за цей будинок є обґрунтованою», – наголосив О. Бригинець

Нагадаємо, що в Будинку Петра І на Подолі розміщені фонди Музею історії Києва, які вже почала вивозити міська влада, не зважаючи на опір працівників музею, посилаючись на необхідність термінового ремонту приміщення, хоча кошти на це бюджеті не передбачені.