Контрактова площа

Братський монастир і Києво-Могилянська академія

Розмір зображення: 800:600 піксел

Комплекс споруд Києво-Могилянської Академії (ансамбль Братського монастиря) (квартал між Контрактовою площею, вулицями Г. Сковороди, Волоською та Іллінською) – пам’ятка історії (XVII-XX ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Комплекс споруд Києво-Могилянської Академії (ансамбль Братського монастиря) (квартал між Контрактовою площею, вулицями Г. Сковороди, Волоською та Іллінською) – пам’ятка історії (XVII-XX ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Історичні види
Історичні види (+)
Загальні види (+)
[1990 р.] Паспортна інформація
[1990 р.] Паспортна інформація (+)
1999 р. Звід пам’яток Києва (+)
У серпні 1651 р. під час окупації Києва литовським військом дерев’яна тепла церква св.Богоявління у братстві згоріла – за листом киянина Федора…
Собор Богоявління (+)
Дзвіниця збудована в 1756 – 1758 рр. – двоярусна, майстер С.Д.Ковнір. В 1796 р. додано третій, круглий у плані ярус зі шпилем [История Киева. – К.:…
Дзвіниця
Старий академічний корпус 1703 – 1740 рр.(Червона пл., 2) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників…
Старий академічний корпус (+)
Трапезна 17 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” №…
Трапезна з церквою св.духа (+)
Поварня з келіями 1652 – 1826 рр. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають…
Поварня з келіями (+)
Новий академічний корпус 1822 – 1846 рр. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що…
Новий академічний корпус (+)
Братські келії 1822 – 1879 рр. (Червона площа, 2) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР,…
Келії (+)
Корпус настоятеля 1780 р. – сер.19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що…
Корпус ігумена (+)
Просфірня 1780 р. – сер. 19 ст.[Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під…
Просфорня (+)
Сонячний годинник 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української…
Сонячний годинник (+)
Лазня
Лазня (+)
Мури
Мури
Крамниці
Крамниці (+)
Це корпус на схід від конгрегаційної церкви, між нею і поварнею. В плані він Г-подібний, на генеральних планах позначений як заповнююча забудова. В…
Бібліотека (+)
Ризниця