2008 р. В Інституті археології впевнені, що копії Гробу Господнього у «Київському Єрусалимі»…

2008 р. В Інституті археології впевнені, що копії Гробу Господнього у «Київському Єрусалимі» не було

Дата: 27.10.2008

Спеціалісти Інституту археології НАН України прокоментували розкопки, які проводять в Києві на вулиці Багговутівській, 4а. Свещяннослужителі стверджують, що на місці розкопок колись був не лише храм Феодора Освяченого, але й кладовище та печера – копія Гробу Господнього в Єрусалимі. Проте спеціалісти запевняють, що аматори-археологи нічого, окрім «каміння зруйнованого храму, не знайдуть».

«Священик Петро Семащук, ініціатор розкопок, очевидно, фантазер. Він написав книгу, в якій ствердив, що на цьому місці була копія гробу Господнього. Але у вчених такої інформації немає. Ці розкопки для науки не є цікавими», – зазначив Денис Козак, заступник директора Інституту археології НАН України.

Як РІСУ уже інформувала, проти розкопок також висловлюються і мешканці прилеглого до місця «археологічних відкриттів» будинку. Як інформує ГлаVred з посиланням на «Комсомольську правду в Україні», мешканці будинку стверджують також, що «палатку з хрестом» на місці розкопок встановили незаконно, на це у організаторів не було дозволу.

Як зазначив о. Петро, дозволу справді не було, але «дозволу й не потрібно, адже це – церква, яка стоїть на місці, де й була церква». «Тут їй і місце тепер. А у сквері постійно збирались наркомани», – підсумував священик.

РІСУ