2009 р. Реставрацію Андріївської церкви в Києві планують завершити до травня 2010 р.

Перший етап реконструкції Андріївської церкви в Києві планують завершити до 1 жовтня цього рокуЯк повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, реконструкцію Андріївської церкви у Києві планують закінчити у травні 2010 року.

За його словами, перший етап реконструкції – протиаварійні роботи зі зміцненням схилу, на якому стоїть церква, планується завершити до 1 жовтня цього року.

На другому етапі виконання робіт планується ліквідувати самосівні дерева, закласти трав’яний покрив з декоративними насадженнями, посилити фундамент церкви, а також провести реставраційні роботи, де в цьому є необхідність. Куйбіда уточнив, що зовні і всередині церква не зазнає змін.

За даними міністра, цього року на виконання робіт передбачено 24 мільйони гривень з різних джерел (10 млн. грн. – з резервного фонду Держбюджету, 10 млн. грн. – на виконання держпрограми з підготовки до ЄВРО-2012 і 4 млн. грн. , які вже освоєні).

Куйбіда зазначив, що фінансування проекту слід перенести з грудня на листопад, щоб всі роботи закінчити вчасно – на 2010 рік потреба у фінансуванні реставрації церкви оцінюється ще в 10 мільйонів гривень із стабфонду.

“Якщо ми цього року виконаємо заплановані роботи, то на наступний рік ми завершимо все, що планували: не тільки зміцнення схилу, а й реставраційні роботи самої церкви. Я думаю, що наступного року ми всі роботи завершимо до травня”, сказав Куйбіда .

Міністр вважає, що на час проведення робіт варто припинити функціонування церкви, щоб уникнути нещасних випадків.

Нагадаємо, що в липні цього року в Києві почалися роботи з укріплення схилу Андріївської церкви. У квітні цього року Кабінет міністрів виділив з резервного фонду державного бюджету 10 мільйонів гривень на ці цілі.