Кролевець м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1601 р.; в 1644 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР: Сумська область. – К.: 1973 р.].

Містечко згадане у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 56].

Верховна Рада України постановляє (21.06.2005, № 2687-IV): Включити у межі міста Кролевець Кролевецького району Сумської області 227,6 гектара земель, які знаходяться у віданні Кролевецької міської ради, 458,38 гектара земель – Бистрицької сільської ради і 311,42 гектара земель, які знаходяться у віданні Буйвалівської сільської ради Кролевецького району, затвердити загальну площу міста – 3154,68 гектара та встановити межі міста Кролевець згідно з додатком.