Супрунківці с

Історичні адміністративні поділи

Згадується у грамоті кн.Федора Коріатовича для Бедриха (1392 р.) [Jabłonowski A. Źródła dziejowe, t. 5, s. 21; Грушевський М. С. Барське староство. – К.: с. 157]. У 1 п.17 ст. була маленька фортеця: вище поміщицької садиби зберігалась кругла кам’яна башта біля 2 саж. (4.26 м) заввишки. Раніше було ще 2 таких башти. На схід від села у лісі були залишки земляних укріплень [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Кор[оль] Володислав записує шл. Замбончі 30 гр[ивень] на с. Супронківцях в Камінецькім повіті, 25 вересня 1436 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

25 вересня 1436 р. польський король Владислав 3 записав Шишці Лебедю 30 гривень на с. Супруньківці Кам’янецького повіту [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 246].

8 травня 1439 р. польський король Владислав 3 записав Яну з Яновиць та його товаришу Шишці 60 гривень на селах Супруньківці та Бурнаківці (Sumprucowcze et Burnakowcze) в Кам’янецькому повіті Подільської землі [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 249].

14 січня 1440 р. польський король Владислав 3 записав Яну Шишці 100 гривень на селі Супруньківці у Кам’янецькому повіті [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 251 – 252].

26 липня 1443 р. польський король Владислав 3 надав Яну Шишці на село Супруньківці (Suprkowcze) у Кам’янецькому повіті на ленному праві [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 265].