2009 р. В Івано-Франківську влада повернула УГКЦ приміщення колишньої греко-католицької…

2009 р. В Івано-Франківську влада повернула УГКЦ приміщення колишньої греко-католицької семінарії

Дата: 17.06.2009

Приміщення обласного військкомату (вул. Шевченка, 11), в якому від 1937 року знаходилася Івано-Франківська греко-католицька семінарія, знову передали Церкві. Після повної передачі приміщень в них знаходитиметься Католицька школа святого Василія Великого І-ІІІ ступенів. Огляд приміщень 16 червня провела комісія, до якої ввійшли як предствники Церкви, так і облдержадміністрації.

Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, представники духовенства Івано-Франківської єпархії УГКЦ, будівельники, мали змогу оцінити стан будівлі та приміщень, призначених під класи і кабінети школи, професійно спланувати роботу та визначити засоби, необхідні для проведення ремонту та його закінчення до початку нового навчального року.

Церква на сьогодні ще не отримала можливості повністю зайняти приміщення військкомату, оскільки це можливо тільки після переміщення обласного військового комісаріату у реконструйовані приміщення обласного збірного пункту на вул. Довженка, 21.

«На сьогодні в школі налічується 340 дітей, і ми планували, що в приміщенні військкомату будуть навчатися і мати всі умови для навчального процесу старшокласники. Але досі нам передали тільки частину приміщення. Виходячи з того, плануємо з нового навчального року навчання учнів 6-тих, 7-их та 8-их класів, хоч і переданих на сьогодні приміщень бракує, але маємо глибоку віру та надію, що невдовзі військові звільнять приміщення, яке, згідно з рішенням обласної ради, передане Івано-Франківській єпархії УГКЦ», – розповіла с. Йосифа Кияк, ЧСВВ – директор Католицької школи святого Василія Великого в Івано-Франківську.

Як інформує прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації, постанову про передачу приміщення військкомату Католицькій школі прийняли на на підставі рішення голови облдержадміністрації М. Палійчука і Міністра оборони України на виконання рішення обласної ради від 02.03.2006 року № 813-23/2006 «Про передачу адміністративного будинку».

Джерело: РІСУ