Грушевського вул.

Вулиця Михайла Грушевського простягається від перетину з вул. Вітовського до безіменної площі на перетині вулиць Василіянок та Гаркуші. Названа іменем першого президента України. За совітів – К.Маркса вул. .

№ 1 Житловий будинок 1910 р. (архіт.)

№ 3 Кінотеатр 1929 р. (архіт.)

№ 4 Банк 1908 р. (архіт.)

№ 5 Чоловіча 7-літня школа 1874 р. (архіт.)

№ 6 Житловий будинок поч. 20 ст. (архіт.)

№ 7 Страхова компанія 1904 р. (архіт.)

№ 9 Житловий будинок поч. 20 ст. (архіт.)

№ 9а Чоловіча вчительська семінарія 1871 р. (архіт.)

№ 13 Житловий будинок поч. 20 ст. (архіт.)

№ 16 Жіноча 7-літня школа 1877 р. (архіт.)

№ 18 Будинок українського спортивного товариства “Сокіл” 1910 р. (архіт.); пам’ятний знак на честь 100-ліття з дня народження Т.Г.Шевченка, 1914 р.

№ 19 Будинок Союзу польських залізничників, 1925 – 1927 рр. (архіт.)

№ 20 Житловий будинок 1895 р. (архіт.)

№ 29 Житловий будинок поч. 20 ст. (архіт.)

№ 31 Будинок фінансових установ 1912 р. (архіт.)

№ 33, 35, 37, 38, 39, 41, 42 Житлові будинки поч. 20 ст. (архіт.)

[Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 216].

Ми присвятили Михайлу Грушевському .

Вкладені елементи

Ліворуч – вул. Вітовського, праворуч – вул. Грушевського. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 1 Житловий будинок 1910 р. (архіт.) [Памятники…
Житловий будинок (№ 1) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 3 Кінотеатр 1929 р. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 216].
Кінотеатр (№ 3) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 5 Чоловіча 7-літня школа 1874 р. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 216].
Школа (№ 5) (+)
Ліворуч – проїзд до пл. Міцкевича, праворуч – вул. Грушевського. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 7 Страхова компанія 1904 р. (архіт.)…
Страхова компанія (№ 7) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 9 Житловий будинок поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 216].
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 9а Чоловіча вчительська семінарія 1871 р. (архіт.)
Вчительська семінарія (№ 9а) (+)
Будинок (№ 11)
Ліворуч – вул. Курбаса, праворуч – вул. Грушевського. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 13 Житловий будинок поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники…
Житловий будинок (№ 13)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 18 Будинок українського спортивного товариства “Сокіл” 1910 р. (архіт.); пам’ятний знак на честь 100-ліття з…
Товариство “Сокіл” (№ 18) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 20 Житловий будинок 1895 р. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 216].
Житловий будинок (№ 20) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Пам’ятник возз’єднанню українських земель споруджено в 1988 р. (скульптор Я. Чайка, архітектор М. Ходан). Колона…
Пам’ятник возз’єднанню (+)
Ліворуч – вул. Шпитальна, праворуч – вул. Грушевського. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 29 Житловий будинок поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники…
Житловий будинок (№ 29) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 38 Житловий будинок поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 216].
Житловий будинок (№ 38) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 42 Житловий будинок поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 216].