2008 р. Адміністрація кладовища заперечує акт вандалізму на румунському меморіалі у Чернівцях

Дата: 03.11.2008

Жодної спроби нищення новозбудованого у Чернівцях на єврейському кладовищі меморіалу румунським громадянам та солдатам, які загинули у ІІ світову війну, не було. До такого висновку дійшли правоохоронці та адміністрація кладовище, оглянувши місце події. Про це ZAXID.NET повідомила директор історико-культурного заповідника “Кладовища на вул. Зеленій” Анжела Ніколаєва.

За словами Анжели Ніколаєвої, монумент меморіалу дійсно був трохи зсунутий і пошкоджена огорожа меморіалу, але ті, хто це зробив, намагалися все поставити на місце. Вона вважає, що відвідувачі меморіалу, спорудження якого ще не завершено і доступ до якого ще закритий, намагалися потрапити туди, щоб покласти вінок та квіти. Для цього їм довелося відсувати огорожу, а незакріплений монумент трохи зсунувся.

Але на місці видно, що відвідувачі намагалися це виправити, а, на думку директора кладовища, вандали так не чинять. Анжела Ніколаєва повідомила, що румунській організації, яка займалася спорудженням монументу, запропонували зробити до нього вільний доступ, щоб таких прикрих випадків до його відкриття не повторилося.