2011 р. “Єврейський квартал” Чернівців включать до культурної спадщини

Колишній «Єврейський квартал» Чернівців включать до об’єктів культурної спадщини міста. Про це повідомили у прес-службі Чернівецької міської ради.

Колишній «Єврейський квартал» включать до об’єктів культурної спадщини Чернівців. Відділом охорони культурної спадщини міської ради спільно з представниками інституту «Укрзахідпроектреставрація» та приватних реставраційних фірм з Львова, які спеціалізуються на реставрації настінного живопису проведено обстеження пам’яток архітектури місцевого значення – колишніх синагог на вул. А. Барбюса, 23, 31 та діючої синагоги на вул. Л. Кобилиці, 53.

Метою обстеження пам’яток є вивчення можливості здійснення консервації та переміщення уцілілих фрагментів альфрейних розписів сакральної єврейської архітектури з метою їх подальшої музеєфікації.

Наразі вивчаються джерела фінансування зазначених робіт.

«Західна інформаційна корпорація»