Русових вул.

Русових вул.

Розмір зображення: 800:600 піксел

Перспектива парного боку від вул. Бандери в бік вул. Коновальцья. 19 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких.

Вулицю Київську з перехрестям вулиць Бандери й Антоновича з’єднує вулиця Русових, названа так 1992 року на честь українського етнографа та політичного діяча Олександра Русова (1847-1915) і його дружини, української громадсько-політичної діячки Софії Русової (1856-1940). Від 1892 року вулиця мала назву Вишневецьких на честь польської шляхетської та королівської родини з українськими коренями, за часів німецької окупації – Зайдліцґассе, від 1944 до 1992 року – Щорса, на честь Миколи Щорса (1895-1919) – українського комуніста, учасника громадянської війни в Росії. Забудова вулиці: сецесія, конструктивізм.

Джерело: “”, 9 листопада 2007 року, № 203 (273)