2008 р. У Чернівцях вимагають зберегти архітектурний ансамбль свято-Духівського собору

Дата: 08.09.2008

Блок національних сил Буковини вимагає від міського голови Чернівців Миколи Федорука і Буковинського митрополита УПЦ Онуфрія негайно відновити частину історичної огорожі біля свято-Духівського кафедрального собору, що на вулиці Головній в обласному центрі.

Як повідомив власкор ZAXID.NET, Блок національних сил Буковини звернувся до чернівчан із закликом пікетувати 11 вересня сесію міської ради з вимогою відновити історичну огорожу.

„В центрі міста, на території собору, планується побудова автостоянки зі знесенням дерев та огорожі австрійських часів. Приходьте самі, приводьте сусідів, родичів на пікетування сесії Чернівецької міської ради, вимагаючи негайного відновлення огорожі біля храму та збереження архітектурного ансамблю Свято-Духівського кафедрального собору”, – йдеться у зверненні правих до мешканців Чернівців.

Довiдка ZAXID.NET У серпні комунальні служби знесли біля собору частину історичної огорожі для облаштування заїзду на автостоянку.