2008 р. Ескаваторами по святині. Друга серія Святодухівського розриву

Віталій Мельничук, Голова Чернівецької ОО ВО «Свобода», член ради Блоку національних сил Буковини

Дата: 02.09.2008

Ескаватори духовної та мирської влади знову виривають з під огорожі свято-Духівського кафедрального собору землю. Блюзнірство над духовною святинею Буковини незважаючи на приписи Шевченківського суду продовжується.

1 вересня орієнтовно о 12 год 15 хв. на територію собору через розрив в огорожі заїхали три вантажні машини та ескаватор. Представники ПМК-76 поставлені в надзвичайно незручне становище такого підрядника, який «кров з носа» мусить, напевно, незважаючи ні на що робити ту злополучне небоговгодне дійство біля собору.

Попрацювати їм вдалося менше години. Вже одразу після 13 години представники Блоку національних сил Буковини вже були біля розриву огорожі і «незлим тихим словом» розмовляли з порушниками закону. Не позаздриш цим поставленим під жорсткий громадський осуд будівельників цієї механізованої колони, адже вони стали заручниками небожого ставлення до культурної спадщини міста духовної та мирської влади Чернівців.

Вкотре зрозумівши, що працювати в цьому розвалюючому буковинську культуру режимі їм, напевне, вже не вдастся, за 15-20 хвилин зібралися та перейшли на інший будівельний об’єкт подалі від очей громадськості.

Чи будуть ще спроби олігархічно-чиновницької Братії продовжувати руйнацію архітектурного ансамблю свято-Духівського кафедрального собору?

Національні сили Буковини разом з громадськістю Чернівців та нашого краю будуть стояти на сторожі і зроблять все можливе, щоб не допустити подальші руйнівні роботи біля свято-Духівського кафедрального собору.

1 вересня 2008 року