Розмір зображення: 800:545 піксел

Миколаївська церква 1607 р. (дерев.) (вул.Сталінградська) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 99].

Церква Миколи 1607 р. (дерев.) [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Миколаївська церква 1607 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Дерев’яна церква св.Миколи 1607 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 140].

Миколаївська церква 1607 р. (дерев.) (вул.Сагайдачного, 87а) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Церква (вул.Волгоградська): орієнтація вівтаря 110°, дзвіниця розташована в позиції А3, до вулиці обернена рогом (А3). Спостереження М.І.Жарких 10.07.1991 р.

17. м.Чернівці Чернівецька обл. Церква св.Миколи, 1607 р. Буковинського типу.

Квадратова нава і вужчі гранчасті вівтар і бабинець вкриті спільним високим повним дахом, під яким сховані зрубні верхи об’ємів.

Джерело: Слободян В. Шедеври української сакральної дерев’яної архітектури. – Вісник інституту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 54.

1968 р. По Україні
Серед місцевих різновидів тризрубних церков XVII ст. особливо виділяються деякі дерев’яні храми Бойківщини і Буковини. Типовим зразком буковинської…
1970 р. Дерев’яна архітектура України
Деревянные храмы Черновцов представляют собой типы буковинской школы деревянного народного украинского зодчества. Самым древним из них является…
1973 г. Украинские Карпаты
Черновцы. 	Деревянная Николаевская церковь (1607) в плане трехчастная, с квадратными бабинцем (4,5 х 4,5 м), нефом (7 х 7 м) и граненым пятистенным…
Миколаївська церква. М. Чернівці. 1607 р. 	Джерело: Народна архітектура українських Карпат. – К.: Наукова думка, 1987 р.
[1987 р.] Загальний вигляд з позиції А1
1991 р. Загальний вигляд з позиції С2