2008 р. Націоналісти Чернівців стали на захист історичного паркана

Дата: 22.08.2008

Блок національних сил Буковини закликав ЗМІ, громадськість і владу захистити від вандалізму і руйнування територію Святодухівського собору на вулиці Головній у Чернівцях. Приводом до звернення стало руйнування частини історичного паркану навколо собору.

„Глибоко обурені варварськими діями УПЦ Московського патріархату та чернівецької влади на території Святодухівського собору. Ландшафтна зона скверу біля собору стала загазованою автостоянкою. На території собору з’явилися недоречні історичному ансамблю забудови, склади різних матеріалів та сміття. Історична огорожа, якій 150 років, що вистояла дві світові війни і совіцьких руйнівників Святодухівського собору, знищується сьогоднішніми власниками”, – йдеться у зверненні.

Довiдка ZAXID.NET

15 серпня комунальники зруйнували частину паркана навколо собору, щоби зробити заїзд для автомобілів на автостоянку, що облаштована на території собору.

До Блоку національних сил Буковини входять обласні організації Української народної партії, УНА-УНСО, Народного руху України, Конгресу українських націоналістів, Всеукраїнського об’єднання „Свобода”, Української республіканської партії „Собор”.