Арсенал складається з кількох корпусів. На червону лінію забудови вулиці виходять два флангові корпуси (побудовані в 1784 р.), сполучені більш пізньою мурованою огорожею.

Внутрішній двір первісно слугував складом артилерійської зброї.

Зведеній у формах зрілого класицизму споруді властива центрально-осьова симетрія. Два ідентичні триповерхові флангові корпуси з’єднані двоповерховим підковоподібним у плані павільйоном, відкритим у створений ним внутрішній двір колонадою. Його внутрішнє розпланування первісне було дворядним, флангових корпусів – змішаним. Стіни муровані з блоків черепашнику. Двосхилі дахи по дерев’яних кроквах укриті покрівельною сталлю.

Головні фасади флангових корпусів мають вигляд монументальних шестиколонних портиків великого тосканського ордера з повним антаблементом та трикутним фронтоном. Наріжні частини підкреслені рустованими лопатками. Рустом виділено також 1-й поверх, трактований як цоколь.

Джерело: Пам’ятки архітектури та містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р., с. 251.