2010 р. Заповідник «Тустань» на Львівщині незаконно забудовують, – звернення до прокурора

Дата: 10.06.2010

На території Державного історико-культурного заповідника «Тустань» приватні особи розпочали масштабне будівництво. Прокурора Львівської області та владу області просять втрутитися в ситуацію. Про це повідомив директор заповідника Василь Рожко, інформує прес-служба ЛКО НРУ.

Василь Рожко повідомив, що в межах території пам’ятки, яка знаходиться під охороною, приватні особи розпочали масштабне будівництво у 100-метровій зоні біля скельних комплексів. Йдеться про земельну ділянку площею 0,4093 га в с. Урич Підгородецької сільської ради Сколівського району Львівської області, що перебуває у приватній власності. Не маючи дозволу на будівництво, не реагуючи на відповідні приписи, власники проводять відповідні земельні роботи від 27 травня 2010 р.

Зважаючи на незаконний характер зміни цільового призначення земельної ділянки, депутат Львівської облради Олександр Ганущин скерував депутатське звернення на адресу прокурора області О. Баганця, голови ЛОДА В. Горбаля, голови Сколівської РДА М. Гнатишина та голови комісії з питань регулювання земельних відносин М. Янківа.

«Переконаний, що фахівці архітектури, землевпорядної сфери та історико-культурної спадщини при розгляді зазначеного матеріалу погодяться з висновками про незаконність даних дій», – зазначив депутат.

За словами директора заповідника «Тустань», будівельні роботи на ділянці проводяться швидкими темпами і може статися так, що не дочекавшись реакції прокуратури та інших контролюючих структур, постане вже зведена без дозволів будівля, що серйозно спотворить ландшафтну цінність пам’ятки.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»