2010 р. Колектив “Тустані” попросив захисту у Горбаля (+ коментар)

Дата: 18.11.2010

17 листопада колектив заповідника «Тустань» та представники громадськості передали голові Львівської ОДА Василю Горбалю відкритий лист щодо незаконної забудови на території пам’ятки археології. Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

До учасників вуличної акції вийшов представник Львівської ОДА. Директор державного історико-культурного заповідника «Тустань» Василь Рожко передав йому пакет документів щодо незаконного будівництва в охоронній зоні пам’ятки бориславським підприємцем Михайлом Щуром.

Колектив заповідника також офіційно звернувся за допомогою в усі контролюючі органи – прокуратуру, Держземінспекцію, міліцію. Василь Рожко закликає співчуваючих сприяти максимальному розголосу справи.

Також директор державного історико-культурного заповідника «Тустань» просить волонтерів відвідати Тустань та допомогти колективу у ліквідації наслідків штучної зміни підприємцем русла потоку Вороний та спроби незаконної забудови на території заповідника.

Як уже повідомляв ЗІК, на території заповідника «Тустань» (Сколівський район Львівської області) бориславський підприємець Михайло Щур спочатку хотів звести готель, а коли громадськість надала його незаконній ініціативі широкого розголосу, змінив русло потоку Вороновий, аби вивести свою земельну ділянку за межі охоронної зони пам’ятки.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»