2010 р. Суд призупинив будівництво у заповіднику «Тустань»

Дата: 18.06.2010

17 червня Сколівський районний суд Львівської області розглянув позовну заяву колективу Державного історико-культурного заповідника «Тустань» щодо незаконного будівництва будівельного комплексу у найсуворішій охоронній зоні пам’ятки і прийняв рішення про забезпечення позову в частині призупинення будівництва, що ведеться, до вирішення справи по суті.

Про це повідомив депутат Львівської обласної ради від Народного Руху України Олександр Ганущин, до якого попередньо з проханням вжити запобіжних заходів щодо припинення будівництва звернувся директор заповідника Василь Рожко, – повідомили ZAXID.NET у прес-службі ЛОО НРУ. «Сподіватимемось, що отримане судове рішення дозволить швидко призупинити процес втрат, завданих пам’ятці археології національного значення», – зазначив О. Ганущин.

Як відомо, постійна комісія з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму Львівської обласної ради під час засідання розглянула питання стосовно проблем Державного історико-культурного заповідника “Тустань”. Вивчивши усі надані документи комісія обласної ради скерувала звернення до прокуратури області з проханням терміново призупинити будівельно-земляні роботи на зазначеній ділянці та здійснити перевірку законності зміни цільового призначення ділянки з ведення особистого селянського господарства на будівництво та обслуговування житлового будинку в с. Урич Сколівського р-ну Львівської обл. площею 0,4093 га.