2010 р. Державний заповідник «Тустань» тишком розкрадають: 0,4 га віддали під будівництво.…

2010 р. Державний заповідник «Тустань» тишком розкрадають: 0,4 га віддали під будівництво. Порушено кримінальну справу

Дата: 08.07.2010

Органи прокуратури Львівської області виявили факт незаконного надання для подальшої забудови земельної ділянки в межах охоронної зони «Городища літописного міста Тустань», що є пам’яткою археології національного значення. Про це ЗІК повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, встановлено, що службові особи Підгородецької сільської ради, діючи в інтересах третіх осіб, внесли недостовірні дані у довідку – характеристику земельної ділянки, внаслідок чого громадянину надано, після зміни цільового призначення, земельну ділянку площею 0,4093 га в межах охоронної зони Державного історико-архітектурного заповідника «Тустань» для будівництва та обслуговування житлового будинку. Відтак державі завдано збитків на суму близько 5 млн грн.

За цим фактом 01.07.2010 року прокуратура Сколівського району порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 364 ч. 2, 366 ч. 2 КК України.

Окрім того, прокуратура району ініціювала вступ у розгляд цивільної справи в Сколівському районному суді в інтересах Державного історико-культурного заповідника «Тустань» щодо визнання незаконними та скасування рішень Підгородецької сільської ради про затвердження проекту відведення земельної ділянки та передачу у власність земельної ділянки площею 0,4093 га в с. Урич Сколівського району під будівництво і обслуговування житлового будинку та господарських споруд, скасування державної реєстрації державного акта на право власності на вказану земельну ділянку, а також скасування дозволу на виконання будівельних робіт на цій ділянці.

17.06.2010 року Сколівським районним судом, з метою забезпечення позову, зупинено дію дозволу на виконання будівельних робіт на земельній ділянці в межах охоронної зони Державного історико-архітектурного заповідника «Тустань».

Джерело: “Західна інформаційна корпорація”