Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Розмір зображення: 800:541 піксел

Тарасівка. Церква св. арх. Михайла, 1860 р. Світлина 1999 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 571.

Тарасівка (Терешул) Тячівський район

Церква св. арх. Михайла. 1860. (УПЦ)

Дерев’яна церква за стилем належить до базилічних дерев’яних церков другої половини XIX ст. та першої половини XX ст., що характеризуються певним відступом від традиційної архітектури. Церква не має опасання, вівтарний п’ятигранний зруб вужчий і нижчий за наву. Башту увінчує невисокий конічний шпиль.

Нині зовнішній вигляд церкви зіпсовано: дахи оббито бляхою, стіни довго були вкриті стружковими плитами, а тепер їх поштукатурено. Біля церкви стоїть простої форми дерев’яна каркасна дзвіниця. У церкві зберігається різьблений хрест 1857 р.