2011 р. Замок в Старому Селі ніхто не ремонтує: в інвестора немає грошей

Майже рік тому голова Львівської ОДА Василь Горбаль підписав угоду з генеральним директором ТОВ “Кріс” Михайлом Рибо про передачу в концесію замку в с. Старе Село Пустомитівського району на 49 років. Однак, роботи на об’єкті досі не розпочалися.

Відповідно до угоди, весь 2011 рік мав тривати підготовчий процес, у 2012 повінні були проводити відповідні роботи. А вже за рік першу чергу об’єктів цієї концесії вводили б в експлуатацію. Однак, як пояснив начальник львівського обласного управління охорони культурної спадщини Василь Івановський, усі роботи відклали на рік на прохання самого ж концесіонера.

«Концесіонер, який мав робити музеєфікацію та реставрацію замку, попросив нас дозволу призупинити все на рік, оскільки через економічну кризу у нього не було коштів. Управління йому цей дозвіл надало, бо інших претендентів на участь у концесії було», – сказав Івановський.

Відтак, робота над відновленням замку в Старому селі повинна розпочатися не раніше 2012 року.

Нагадаємо, що 7 липня 2010 року Львівська облдержадміністрація оголосила концесійний конкурс відновлення замку в Старому Селі, переможцем якого, у підсумку визнали ТОВ «Кріс». Концесіонер зобов’язався вивести об’єкт із аварійного стану, провести необхідні ремонтно-реставраційні роботи та ввести його в експлуатацію.

11 листопада, голова Львівської ОДА Василь Горбаль та генеральний директор ТОВ «Кріс» Михайло Риба підписали угоду про передачу в концесію замку в с. Старе Село Пустомитівського району на 49 років. 24 грудня у Львівській облдержадміністрації відбулося підписання Акту приймання-передачі об’єкту концесії – замку ХVІI ст. пам’ятки архітектури і містобудування національного значення у селі Cтаре Село Пустомитівського району Львівської області концесіонеру ТОВ «Кріс»,