2010 р. Концесіонер замку у Старому селі планує завершити реставрацію пам’ятки у 2015 році

Дата: 23.10.2010

Потенційний концесіонер замку у Старому селі подав на розгляд конкурсної комісії календарний план проведення відновлювальних та реставраційних робіт до 2015 року. Цей документ стане додатком до майбутньої концесійної угоди. Про це повідомив під час наради з підготовки засідання конкурсної комісії заступник голови облдержадміністрації Володимир Губицький, – передає прес-служба ЛОДА.

«Потенційний концесіонер зобов’язався виготовити проектно-кошторисну документацію на консервацію, реставрацію та пристосування пам’ятки. До кінця 2012 року підприємець планує вивести замок із аварійного стану, – розповів заступник керівника області. – У 2013 році інвестор пообіцяв здійснити консервацію об’єкту, зміцнити фундаменти, підвести інженерні мережі, влаштувати водовідведення та каналізацію.

Цього ж року заплановано ввести в експлуатацію першу чергу реставрованого об’єкту – північно-західну вежу. В 2014-2015 роках підприємець продовжуватиме виконання робіт з реставрації та пристосування пам’ятки, а після їх завершення планує ввести об’єкт в експлуатацію».

За його словами, інвестор планує створити у замку в Строму селі пізнавально-мистецький центр із художніми, творчими майстернями та закладами громадського харчування.

Володимир Губицький доручив управлінню охорони культурної спадщини розіслати пропозиції претендента членам комісії, щоб вони подали власні зауваження. Всі пропозиції будуть обговорені та узагальнені 26 жовтня під час чергового засідання комісії по проведенню концесійного конкурсу.

Крім цього, Володимир Губицький нагадав керівництву управління охорони культурної спадщини про ініціативу голови ОДА Василя Горбаля з приводу проведення інвентаризації пам’яток культурної спадщини щодо їх збереження та подальшого використання.

«До 1 грудня інвентаризація повинна закінчитися. До цього часу ми матимемо повну інформацію про всі замки, фортеці, палаци, сакральні споруди, садиби та інші об’єкти, що можуть бути занесені до держаного реєстру пам’яток», – додав заступник голови облдержадміністрації.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»