Дубно м

Історичні адміністративні поділи

У 1772 р. зі Львова до дубно переноситься Контрактовий ярмарок. У 1797 р. він перенесений до Новограда-Волинського і далі до Києва [Історія міст і сіл УРСР : Ровенська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Відповідно до подання виконавчого комітету Ровенської обласної Ради народних депутатів Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (21.10.1988, № 6745-ХІ): Об’єднати Дубнівську міську і Дубнівську районну Ради народних депутатів Ровенської області в одну Дубнівську міську Раду народних депутатів. Дубнівський район передати в адміністративне підпорядкування Дубнівській міській Раді народних депутатів.

Верховна Рада України постановляє (21.11.1992, № 2818-ХІІ): Включити в межі міста Дубно землі Дубнівського району Рівненської області загальною площею 834,4 гектара.