Радивилів м

Перейменування: до 1939 р. звалось Радзивилів, в 1939 р. дано нову назву Червоноармійськ.

Постанова Президії Верховної ради України від 15.06.1992 р. про відновлення місту Червоноармійськ колишнього найменування Радивилів і перейменування Червоноармійського району на Радивилівський район + інша постанова такого ж змісту від 13.11.1992 р. + постанова Верховної ради України від 3.03.1993 р. такого ж змісту .

Перша згадка: 1564 р.; в 1676 р. – напад татар [Історія міст і сіл УРСР : Ровенська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Верховна Рада України постановляє (19.01.1995, № 13/95-ВР): Включити в межі міста Радивилів Радивилівського району Рівненської області землі Радивилівського району загальною площею 188,2 гектара.