Церква св.Параскеви

Церква св.Параскеви згадується з 1740 р. – дерев’яна, з трьома низькими верхами, крита гонтою. В 1758 р. мала один верх. Нова дерев’яна церква збудована в 1799 р., існувала до 1869 р.

В 1869 р. на новому місці серед села збудована нова дерев’яна церква, спочатку крита гонтою. Розміри її 6.5:3.5 сажені (13.8:7.5 м). В 1882 р. покрита залізом [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 134 – 135].

Дерев’яна церква св.Параскеви поч. 20 ст. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 137].

Довідка на сайті