2011 р. У Тернопільській облраді просять Київ завадити приватизації Почаївської Лаври

Депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна ініціює звернення Тернопільської облради до Президента України Віктора Януковича та голови Верховної Ради України Володимира Литвина щодо недопущення приватизації української святині – Почаївської Лаври.

Про це власкору ЗІКу повідомив Степан Барна.

«Над релігійною святинею Тернопільщини нависла загроза стати об’єктом торгу. Народні депутати більшості Юрій Бут і Дмитро Шенцев подали у Верховну Раду законопроект під номером 9105 «Про Перелік пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації» (щодо виключення з «Переліку» будівель Почаївської Лаври). Таким чином депутати пропонують дозволити приватизацію будівель монастиря. Поки що на сайті ВР цей законопроект не опубліковано.

Лише об’єднання та спільна боротьба дасть нам сили захистити своє, не допустити продажу Почаївської Лаври», – заявив депутат Тернопільської обласної ради.

15 вересня відбудеться сесія облради, де й буде зареєстровано звернення Степана Барни. Депутат також започатковує загальнообласний, а у перспективі – всеукраїнський рух протидії таким явищам торгівлі та неповаги до святинь «Українські святині – Українському народу!».

«Західна інформаційна корпорація»