Мурованокуриловецький район

Муровані Курилівці смт

За адмін.поділом 16 ст. Летичівський повіт 16 ст.

За адмін.поділом 19 ст. Ушицький повіт 19 ст.

За адмін.поділом 20 ст. Муровано-Куриловецький район

Коментар: Згадується з 1493 р. А.Целарій (1659 р.) згадав про сильні укріплення. Містечко – з 1757 р. [АрхЮЗР, ч. 6, т. 1, с. 455 – 456]. Палац на зразок Лувра збудував поміщик Комар – з парком, оранжереями та каскадами. На полях у к.19 ст. виорали кам’яну “бабу” – її поставили у поміщицькому парку [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Вкладені елементи

Садиба 16 – 19 ст. (вул.Спортивна, 1) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект).…
Садиба (+)
Церква Різдва богородиці