Могилів-Подільський район

Вендичани смт

За адмін.поділом 16 ст. Летичівський повіт 16 ст.

За адмін.поділом 19 ст. Могилівський повіт 19 ст.

За адмін.поділом 20 ст. Могилівський район

Село згадується з 1 п.16 ст. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Церква Вознесіння збудована у 1869 р. на цвинтарі з матеріалу старої церкви, купленої у м-ку Озаринці – дерев’яна. Згоріла у 1893 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 690].

В 1946 р. зафіксовано хутір Тарасівка Вендичанської сільради [Українська РСР. Адміністративно-територіальний поділ на 1.09.1946 р. – К.: 1947 р., с. 8].

v1snyk Могилів-Подільський: по дорозі і навколо (7.09.2018 р.) [є про пам’ятки Вендичан]

Вкладені елементи

Церква [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 249]. Церква була – дерев’яна…
Церква Різдва богородиці (+)