Чин хрещення

Чин хрещення

Композиція вміщена в округлу форму, обрамлена декором, вирізьбленим у левкасі у вигляді завитків. Дія відбувається в інтер’єрі. По центру композиції зображена наповнена водою восьмикутна коричнева хрещальня. Над нею – дитя, котре тримає жінка у білому павою на голові. Навколо голови немовляти – гладкий золочений німб. Праворуч зображений священник з довгою сивою бородою, який благословляючим жестом охрещує дитя. Зображений він фронтально, а голова нахилена і повернена до дитини. Одягнений у білий підризник та оливкового відтінку сакос, поверх – червоний омофор з зеленим хрестом, при правому боці ромбовидна палиця, навколо голови – гладкий золочений німб. Трохи далі зображений церковний служка у довгій рожевій туніці з закритою книгою чорного кольору. Він повернений у тричвертному повороті до центру композиції. Зліва немовля підтримує сивий чоловік з довгою сивою бородою. У правій руці він тримає білу тканину. Одягнений у довгу темну туніку, а поверх – у довгий червоний плащ з короткими рукавами та чорним хутряним коміром. Зліва, у кутку, молода жінка, яка тримає свічку у правій руці, її голова нахилена, погляд звернений униз. Одягнена у білу сорочку, жовтий корсет та рожеву спідницю, на шиї низка червоного намиста. Посередині у сегменті з темно сірих хмар зображений символ святого духа – білий голуб з розкритими крилами. Біля фігури дитини яскрава червона літера А з титлом (цифра 1 кирилицею).