Кляштор бенедиктинок (№ 2)

Костел всіх святих

Костел всіх святих

Розмір зображення: 800:600 піксел

Башта костелу бенедиктинок 1596 р., архіт.П.Римлянин; поновлена 1623 р. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Костел всіх святих 1595 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Памятник – небольшое каменное, прямоугольное в плане сооружение, однонефное, перекрыто крестовым сводом с нишами-аркасолиями в боковых стенах. Неф и алтарь разделяет полуциркульная арка, опирающаяся на спаренные пилястры. Арку украшают розетки в квадратных полях. Снаружи стены расчленены глубокими нишами с размещенными в них узкими окнами, углы укреплены контрфорсами. Декоративным элементом выступают резные белокаменные порталы и башня на южном фасаде, завершенная дорическим фризом и фигурным ренессансным аттиком. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 10 – 11].

Костел збудовано Павлом римлянином в 1597 – 1616 рр. В 1623 р. він пошкоджений пожежею, відбудував його Я.Покорович.

2007 р. Польські фахівці допоможуть скласти кошторис реставрації львівської церкви Всіх Святих
2007 р. Польські фахівці допоможуть скласти кошторис реставрації львівської церкви Всіх Святих (+)