2011 р. З даху собору Івана Хрестителя у Львові викрали мідну бляху

Це вже четвертий цього року випадок крадіжки на пам’ятках архітектури міста Львова.

Про це ЗІКу повідомила прес-служба ЛМР.

В ніч з 8 на 9 вересня зловмисники залізли на дах собору Івана Хрестителя. Частина даху вкрита мідною бляхою, що і стало ціллю крадіїв.

«В нас крадуть не тільки те, що зле лежить, але й те, що добре. Зловмисники хотіли повністю відірвати мідну бляху, але не встигли. Можливо хтось їх налякав, і вони відрізали шматок бляхи десь 20×20 сантиметрів. Але пошкодили решту даху, зіпсували її», – повідомила начальник охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Ще невідомо, чи вдасться вирівняти зіпсовану бляху, якою вкрито частину даху церкви. Але, якщо цю частину даху доведеться повністю замінити, то збитки становитимуть близько 10 тис. гривень.

Нагадаймо, що це вже 4 випадок крадіжок на пам’ятках архітектури.

«Найгірше те, що по проекту реконструкції собору, там заплановано встановлення мідних ринв. Очевидно, що після цього випадку, сенсу встановлювати мідні ринви немає, бо їх можуть вкрасти», – зазначила Лілія Онищенко.

«Західна інформаційна корпорація»