Хотинська вул.

Вулицю Городоцьку з вул.Голубовича з’єднує вулиця Хотинська, названа так 1907 року на честь битви під Хотином, де 1621 року польсько-козацьке військо здобуло перемогу над військом турецького султана Османа II, в часи німецької окупації вулиця називалася Федоровичґассе на честь українського першодрукаря. Під № 1 – управління праці та соціального захисту Львівської міськради. У житловому будинку № 2 за польських часів була перукарня Нуссбаума, зараз тут магазин “Продукти”. Під № 6 за польських часів містилася ІХ гуманітарна гімназія імені Кохановського, в 1950-х – середня школа № 15 із російською мовою навчання й українська вечірня школа робітничої молоді № 1. Нині тут середня школа № 59. У житловому будинку № 7 за польських часів було ательє дамських капелюхів Стирні. Забудова вулиці: сецесія і конструктивізм.

Джерело: “”, 8 лютого 2008 року, № 17 (325)