Ужгородська вул.

Ужгородська вул.

Розмір зображення: 800:600 піксел

Площу Старий Ринок із вулицею Замковою з’єднує вулиця Ужгородська, названа так 1946 року. Від 1840 року називалася Сенявщина вища, бо тут містилися землі польських магнатів Сенявських. Від 1871 до 1946 року мала назву Сенявська. У будівлі № 1 за польських часів містився монастир Служниць Христового Серця, від часів СРСР тут 1-ша міська клінічна лікарня (від часів незалежності імені князя Лева). У житловій будівлі № 12 за польських часів була пекарня Єґера. У житловому будинку № 2-а за польських часів була кондитерська Шнайдера. Забудова вулиці – класицизм, сецесія, конструктивізм.

Вулицю Льва з вул. Ужгородською з’єднує вулиця Мукачівська, названа так 1950 року. Від 1871 року мала назву святого Яна. Адресу № 4 за польських часів мала пекарня Каца, а в 1950-х – гараж Дорожньо-будівельного тресту, зараз цієї адреси не існує. Забудова вулиці у стилі класицизму і сецесії.

Вулицю Ужгородську із Замковою з’єднує вулиця Сходова, названа так 1871 року. У середині ХІХ століття називалася Сєнявщина бічна. Забудова вулиці – класицизм і сецесія.

Вулицю Смерекову із Замковою з’єднує вулиця Спадиста, названа так 1871 року. У середині ХІХ століття називалася Замкова крива. Забудова вулиці – класицизм, сецесія, конструктивізм.

Джерело: “”, 8 травня 2008 року, № 64 (372)