Фурманська вул.

Вулицю Городоцьку з проспектом Свободи з’єднує вулиця Фурманська, названа так 1871 року, від XVIII століття мала назву Капелюшницька.

В будівлі № 1 за польських часів було ательє дамських капелюхів Кімеля, зараз тут перукарня, туристична агенція “Ельпіда” та піцерія “Карліто”.

В будинку № 1-а за Польщі містився Дім торговельно-комісійний, перукарня Деманта й магазин тканин Дюрра, нині цієї адреси не існує.

У будинку № 2 за польських часів була молочарня Беґляйтера, сьогодні цієї адреси також не існує.

У будинку № 5 за Польщі працювала пекарня Барта і Грубера, тепер тут книжковий магазин “Скарбниця”, який відкрили 1999 року. У грудні 2003-го він став першою у Львові книгарнею з вільним доступом до книжок.

У будинку № 6 за Польщі була пекарня Пінкаса, зараз тут салон одягу великих розмірів “Три кити” й ресторан “Бухара”.

У житловому будинку № 7 за польських часів містилися магазини тканин Мареля та ламп, скла і порцеляни Мольдау й Ляндау.

У житловій будівлі № 8 за Польщі була крамниця тканин Лаптера.

В будинку № 9 до війни містився гуртовий продаж галантереї, папіросних гільз і паперу Дінґотта, торгівля бакалійними товарами Віттельса та торгівля парфумами Бірнфельда, зараз – будівельна компанія “Укрбуд”.

У будівлі № 14 за Польщі працювала кондитерська Берґа, від часів незалежності тут магазин навчальної іноземної літератури.

Забудова вулиці: класицизм і сецесія.

Джерело: “”, 5 вересня 2008 року, № 129 (437)