2009 р. Монумент Слави у Львові треба демонтувати, – відповідь Генконсулу РФ у Львові

Дата: 08.04.2009

“Мені в загальних рисах відомо про заяву Генерального консула Російської Федерації у Львові Євгенія Гузєєва. Це стосується заяви Львівської обласної ради щодо засудження комуністичного режиму та ідеології”, – повідомив сьогодні, 8 квітня, у коментарі ZAXID.NET депутат Львівської обласної ради від фракції БЮТ Остап Козак.

“Звичайно, ніхто з реальними похованнями не вчинятиме жодних дій. У заяві обласної ради йдеться просто про демонтаж пам’ятників та величезних меморіалів на честь комуністичного режиму. Їх цілком можна перенести”, – запевнив Остап Козак.

Він переконаний, що Монумент Слави у Львові на вул. Стрийській є одним з претендентів на демонтаж, оскільки під ним немає жодних людських поховань. “Монумент не вписується в існуючу архітектуру Львова, в Генплан міста”, – наголосив Остап Козак.

Нагадаємо, Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євгеній Гузєєв звернувся до голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника щодо проекту рішення про перезахоронення останки воїнів Радянської Армії та стосовно демонтажу пам’ятників воїнам, які загинули за визволення Галичини та України у боротьбі проти нацистської Німеччини і її фашистських країн-сателітів.