2008 р. Половина надгробків на Личаківському кладовищі Львова потребує реставрації

Дата: 21.07.2008

“Більша половина надгробків у Львові на Личаківському кладовищі потребує реставрації, а це іноді коштує дорожче, ніж встановити нові” – зазначив сьогодні, 21 липня, під час брифінгу “Реалізація україно-польських проектів: відновлення надгробків та інвентаризація усіх поховань” директор музею “Личаківський цвинтар” Ігор Гавришкевич.

“Зараз реставраційні роботи на етапі розчищення бруду, у найгіршому стані могила вірменського архієпископа Самуеля Стефановича. На реставрацію близько 100 надгробків, яких пошкодив буревій, вже виділили 423 тис. грн”, – запевнив Ігор Гавришкевич.

Щодо інвентаризації поховань на “Личакові”, то роботи виконуватимуть спільно львівські та польські студенти. Взяти участь в інвентаризації зголосилось 9 студентів кафедри архітектурного планування “Львівської політехніки” та 14 польських студентів. Їхня практика триватиме три тижні.

Розпочати роботу сьогодні студентам завадив дощ.