2008 р. Інвентаризація поховань на Личаківському цвинтарі у Львові стартує сьогодні і…

2008 р. Інвентаризація поховань на Личаківському цвинтарі у Львові стартує сьогодні і триватиме 6-7 років

Дата: 21.07.2008

Як повідомила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, сьогодні, 21 липня на Личаківському кладовищі починають інвентаризацію поховань. Роботи виконуватимуть спільно польські та львівські студенти. «Це довгостроковий проект, розрахований на 6-7 років. Роботи триватимуть аж до повної інвентаризації всіх без винятку поховань на Личакові. Протягом року можна провести інвентаризацію 1 тис. 300 поховань. А на цвинтарі їх – понад 75 тисяч», – повідомив директор музею «Личаківський цвинтар» Ігор Гавришкевич. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, на Личаківському цвинтарі реалізовують ще один українсько-польський проект у рамках співпраці у сфері охорони об’єктів спільної культурної спадщини – реставрація чотирьох надгробків. Відновлюють надмогильні камені вірменського єпископа Самуеля Стефановича, українського вченого-філолога, громадського діяча та члена-кореспондента Польської Академії наук Омеляна Огоновського, угорців Пауліни і Станіслава Папарів та поляка проф. Юліяна Макаревича.

На реставрацію цих надгробків Міністерство культури Польщі виділило понад 1 млн грн. Роботи планують завершити у жовтні цього року.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»