Кибальчича вул.

Вулицю Мишуги з вул.Панаса Мирного з’єднує вулиця Кибальчича, названа так 1992 року на честь українського революціонера-народника і винахідника Миколи Кибальчича (1853-1881). З 1933-го вона мала назву Шльонська, з 1946-го – Барбюса на честь французького письменника-антифашиста Анрі Барбюса (1873-1935). Забудова: одно- і двоповерховий конструктивізм 1930-х, сучасна двоповерхова забудова 2000-х років.

Паралельно до вул.Кибальчича пролягає вулиця Запорізька, названа так 1950 року. Від 1938-го вона мала назву Мазовецька. Забудова: одно- і двоповерхова 1930-х, двоповерхова початку 1960-х і сучасна двоповерхова.

Вул.Запорізьку з Мишуги з’єднує вулиця Тиверська, названа так 1950 року на честь східнослов’янського племінного союзу. Від 1933-го мала назву Кашубська на честь етнографічної групи поляків. Забудова: двоповерховий конструктивізм 1930-х років і п’ятиповерховий 1980-х.

Вул.Панаса Мирного з Мишуги з’єднує вулиця Литовська, яка має цю назву від 1933 року. Забудова: двоповерховий конструктивізм 1930-х, три-чотириповерховий 1960-х, п’ятиповерховий кінця 1960-х і нові особнякові забудови межі ХХ і ХХІ століть.

Джерело: “”, 28 вересня 2007 року, № 173 (243)