Канівська вул.

Вулицю Сулими з вул.Любінською з’єднує вулиця Канівська, названа так 1944 року. Від 1936-го називалася Каньовська, за часів німецької окупації – Кордіанґассе. Забудова вулиці: одно- і двоповерховий конструктивізм 1930-х років, двоповерхова барачна забудова 1950-х, нові двоповерхові будівлі 2000-х років.

Вулицю Городоцьку із вул.Сулими з’єднує вулиця Суха, названа так 1928 року. У 1988-1991 рр. називалася Кузякіна. Забудова: одно- та двоповерховий конструктивізм 1930-х років, одноповерхова садибна забудова, нова двоповерхова забудова 2000-х років.

Паралельно до Сухої вулиці Городоцьку та Сулими з’єднує вулиця Рівна, названа так 1928 року. Забудова: одно- та двоповерховий конструктивізм 1930-х років, п’ятиповерхова житлова забудова 1980-х, п’яти-шестиповерхова 1990-х, шестиповерхова 2000-х років.

Вул.Сулими з вул.Любінською з’єднує вулиця Медведецького, названа так 1993 року на честь львівського вченого геолога Юліана Медведецького (1845-1918). Від 1928 року називалася Орлина, в часи німецької окупації – Словацкіґассе, у 1950-1993 рр. – Колківська. У житловому будинку № 17 у 1950-х містилася початкова школа № 59 із російською мовою навчання. Забудова вулиці: одно- та двоповерховий конструктивізм 1930-х років, двоповерхова барачна забудова 1950-х, одноповерхова садибна, нова забудова 2000-х років. Окрім того, вулиця має унікальну для Львова одноповерхову барачну забудову початку 1950-х років (будинки № 6 і № 8).

Джерело: “”, 21 грудня 2007 року, № 233 (303)