Князя Мстислава Удатного вул.

Вул.Підмурну з проспектом Чорновола з’єднує вулиця Удатного, названа так 1950 року на честь галицького князя Мстислава Удатного (1219-1227 рр.). У середині ХІХ століття мала назву Хасидим, від 1871-го – Старозаконна, за часів німецької окупації – Флюхґассе.

Під № 2 за польських часів працювала пекарня Ляндеса, під № 3 – перукарня Аґіда, нині цих будинків не існує. За Польщі в будинку № 4 була гартівня солі Брюка, в будинку № 5 – пекарня Кікена, в 1950-х – бляхарська майстерня артілі “Побутовець” (зараз тут продовольчий магазин “Дукат” та агенція нерухомості “Карат”). У житловому будинку № 7 у 1950-1960-х містилася майстерня з ремонту штор, тепер тут львівське комунальне підприємство “Центральне”. Під № 10 за польських часів працювала пекарня Фліґельмана, нині цього будинку не існує. У житловому будинку № 15 до 1939-го була медоварня Лошкеса, зараз тут Комітет громадського контролю. Значну частину будинків вулиці знищили під час і після Другої світової війни. Забудова вулиці: класицизм і сецесія.

Джерело: “”, 25 квітня 2008 року, № 60 (368)