Монастир

Василіянський монастир 15 – поч. 20 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

В монастирі знаходилась картина ченця-василіянина Йосафата Кохановського (маляра-аматора) “Введення богородиці до храму” з підписом: “Malował ksiądz Josafat Kochanowicz Z.S.B.W. wikary Lawrowski R.B.1815 marca 24” [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 140].

В 1731 р. маляр Лукашевич-Святосписький малював ікони в монастирі [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 144].

В 14 ст. маляр Іван Попаток намалював ікону богородиці для монастирської церкви [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 156].