Лист Київського окрвиконкому до НКВС УСРР про доконечну потребу використання приміщення Миколаївської церкви Михайлівського Золотоверхого монастиря для клубу КУБУЧу

20 липня 1927 р.

При цьому надсилається витяг з протоколу № 18 засідання президії Київського окрвиконкому з 13 липня ц[ього] р[оку] про закриття кол[ишньої] домової Миколаївської церкви та передачу цього приміщення для культпотреб КУБУЧу.

Окрвиконком додає, що на території КУБУЧу, (кол[ишнього] Михайлівського монастиря), міститься 2 церкви – Михайлівська велика та Миколаївська маленька. Релігійна громада для задоволення своїх потреб використовує лише велику Михайлівську церкву, а маленька Миколаївська зовсім не використовується вже протягом півтора року.

КУБУЧ звернувся з проханням до окрадмінвідділу передати йому маленьку церкву під клуб, бо завдяки житловій кризі КУБУЧ не має помешкання для клубу.

Повідомляючи про це, окрвиконком просить санкціонувати постанову Київського окрвиконкому.

Додаток: зазначене.