Постанова Київської обласної інспектури охорони пам’яток культури від 14.05.1933 p.

Зважаючи на загрозливий і цілком небезпечний стан дальшого перебування двох барельєфів XI століття, які містяться на східній стіні великої церкви кол[ишнього] Михайлівського монастиря (див. акт комісії) – ухвалюю:

Зняти барельєфи з стіни Михайлівського монастиря та передати їх для тимчасового перебування до Всеукраїнських художніх реставраційних майстерень. Щоб перевести в життя цю роботу – скласти комісію у складі мене як голови комісії та тт. Балицького М.А., Бондаря І.В., Вайнштейна М.[Г.] та Чорногубова М.М.

Зняття з стіни доручити науковій частині Всеукраїнського музейного городка, для чого запропонувати їм запросити досвідчених та кваліфікованих майстрів, а також підготовити ресорну підводу, солому, мотузки тощо.

Всі процеси зняття фотографувати, для чого запросити фотографа.

Питання про те, де ці барельєфи будуть перебувати надалі – вирішити разом із керівником облнауки та інспектором музейних установ тов.Козубовським.

Київський обласний інспектор охорони пам’яток культури (Антипович)

Джерело: Пам’ятки України, 1999 р., № 1, додаток, с. 8 – 9.