Бортничі смт

Перша згадка: 1581 р. [Історія міст і сіл УРСР: Київська область. – К.: ГРУРЕ, 1971 р.].

Село згадане у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 20].

Виконавчий комітет Київської обласної Ради народних депутатів рішенням від 21 грудня 1987 року вніс в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Бориспільському районі відніс село Бортничі до категорії селищ міського типу і селищну Раду найменував Бортницька.

Населений пункт приєднано (або включено в смугу) м Київ. Рішення № 6486-XI прийняла Верховна Рада України 26.08.1988 р. Дата опублікування 01.09.1988 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 36, ст. 916).

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (26.08.1988, № 6486-XI): Включити в межі міста Києва села Жуляни Києво-Святошинського, Троєщина Броварського та селище міського типу Бортничі Бориспільського районів Київської області разом з прилеглими землями загальною площею 3440 гектарів, які за генеральним планом розвитку міста передбачається використати під житлове та промислове будівництво.