Національний художній музей України (№ 6)

Колекція

Ікони
Ікони (+)
Національний художній музей України Д-248 	Царські врата (дар Юрія Вязьмітінова, 2005 р.). 	18 ст. Дерево, різьблення, левкас, олія, позолота.…
Царські врата (+)
Плащаниця 1545 року, яка, можливо, походить з районів України, що межують з Молдавією, і зберігається зараз у Державному музеї українського…
Плащаниця. 1545 р. (+)
Срібний пірнач. XVII ст. Державний музей українського образотворчого мистецтва УРСР, № 159 	Джерело: Петренко М.З. Українське золотарство 16 – 18…
Пірнач, 17 ст. (+)
В золотарстві поширені також народні мотиви. Наприклад, на скромній дарохранильниці, що трактована в образі звичайної селянської хатини з двоскатним…
Дароханительниця, 1 пол.18 ст.
Національний художній музей України Ж-1849 	Козак-бандурист (дар Юрія Вязьмітінова, 2005 р.). 	Кінець 19 ст. Полотно, олія. Розміри 46: 54 см. 	Стан…
Козак Мамай з атрибутами (+)
Національний художній музей України Ж-1850 	Козак-бандурист (дар Юрія Вязьмітінова, 2005 р.). 	Кінець 19 ст. Фанера, олія. Розміри 49: 39.5 см. …
Козак Мамай під деревом (+)
Костенко Сергій Петрович (1868 – 1900). 	Вечір над Дніпром. 1891. 	Полотно, олія. 92: 77. Державний музей українського образотворчого мистецтва…
1891 р. Костенко С.П. Вечір над Дніпром
Світославський Сергій Іванович (1857 – 1931). 	Розлив Дніпра на Оболоні. 	Полотно, олія. 142: 214. Державний музей українського образотворчого…
Світославський С.І. Розлив Дніпра на Оболоні
Світославський Сергій Іванович (1857 – 1931). 	Осінь. 1892. 	Папір, туш, перо. 17,3: 28,4. Державний музей українського образотворчого мистецтва…
Світославський С.І. Осінь
Глущенко Микола Петрович (1901-1978). 	Київська осінь. 1950. 	Полотно, олія. 96: 130. Державний музей українського образотворчого мистецтва УРСР,…
Глущенко М.П. Київська осінь
Яблонська Тетяна Нилівна (нар. 1917). 	Над Дніпром. 1954. 	Полотно, олія. 112,5: 130. Державний музей українського образотворчого мистецтва УРСР,…
Яблонська Т.Н. Над Дніпром
Плещинський Іларіон Миколайович (1892-1961). 	Розлив Дніпра. 1957. 	Папір, однотонна пастель, кольоровий олівець. 25,5: 38. Державний музей…
Плещинський І.М. Розлив Дніпра
Фіщенко Олексій Федорович (нар. 1920). 	Вечірній спокій. 1969. 	Кольоровий лінорит. 36,5: 35. Державний музей українського образотворчого мистецтва…
Фіщенко О.Ф. Вечірній спокій
Фіщенко Олексій Федорович (нар. 1920). 	Дніпро вночі. 1970. 	Кольоровий лінорит. 37,5: 39,2. Державний музей українського образотворчого мистецтва…
Фіщенко О.Ф. Дніпро вночі