Грушевського вул.

Маріїнський парк

Маріїнський парк

Розмір зображення: 600:800 піксел

Ирина Карманова Киевглавархитектура, открой личико! Об “объединении” видовой площадки с Парковой дорогой (4.11.2013)

План
Плещинський Іларіон Миколайович (1892-1961). 	У Першотравневому саду взимку. 1960. 	Кольоровий олівець. 27: 36. Державний музей українського…
1960 р. Фрагмент
Пам’ятник М.І.Глінці – російському композитору, 1904 р., архітектор В.Ніколаєв, перенесений в 1955 р. [Памятники истории и культуры Украинской ССР.…
Пам’ятник М.І.Глінці (+)
Встановлено 1965 в Першотравневому парку (скульп. В.З.Бородай, арх. А.Ф.Ігнащенко) напроти Маріїнського палацу. Постать поетеси (бронза) – на…
Пам’ятник Лесі Українці (+)
Пам’ятник М.К.Заньковецький – актрисі, 1974 р., скульптор Г.Кальченко, архітектор А.Ігнащенко [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.:…
Пам’ятник М.К.Заньковецькій (+)
Братська могила робітників і солдат, які загинули в 1917 р. у боротьбі за Радянську владу; пам’ятник 1927 р., архітектор В.Онащенко,…
Пам’ятник повстанню більшовиків проти Центральної ради у жовтні 1917 р. (+)
Братська могила учасників Січневого повстання 1918 р., які загинули у боротьбі за Радянську владу. 	Пам’ятник 1927 р. являв собою гранітну плиту з…
Пам’ятник повстанню більшовиків проти Центральної ради у січні 1918 р. (+)
Могила М.Ф.Ватутіна – генерала армії, Героя Радянського Союза, командувача 1-го Українського фронту, який 7.11.1943 р. визволив Київ (1944 р.).…
Пам’ятник М.Ф.Ватутіну (+)
Фонтан 1