2010 р. Київ пропонує МЗС інше місце, замість Пейзажної алеї

Дата: 06.11.2010

Перший заступник глави КМДА Олександр Попов запропонував главі МЗС Костянтину Грищенку виділити нову ділянку для будівництва будинку замість Пейзажної алеї. Про це Попов заявив у вечірньому ефірі телеканала “Інтер”, передає Ліга. Попов зазначив, що дозвіл на проведення проектних робіт з будівництва будинку МЗС одержав абсолютно законно, будівельні роботи на цьому об’єкті ще не почалися.

“Я думаю, що нам потрібно з Костянтином Грищенком сісти за стіл переговорів. Ми готові запропонувати не менш цікаві й підходящі для МЗС ділянки, на яких той проект, що був розроблений, міг би бути застосований для того, щоб побудувати такий об’єкт”, – сказав він. “Я думаю, що це був би нормальний цивілізований підхід, і таким шляхом потрібно йти”, – підкреслив Попов.

Як відомо, у червні 2009 року Верховний Суд підтримав рішення про незаконність будівництва на зазначеній території. Київська міська рада мала проголосувати за розрив договору оренди з Міністерством закордонних справ, що відало будівництвом.

Однак секретар Київради Олесь Довгий зняв питання з голосування, посилаючись на лист від тодішнього заступника Міністра закордонних справ, у якому повідомлялося, що МЗС усе ще розглядає можливість зведення будинку на даній території.

Джерело: “Українська правда. Київ”