Заболоття смт

Перша згадка: 1583 р. [Історія міст і сіл УРСР: Волинська область. – К.: 1970 р.].

Перейменування: стара назва Заболотне, нова назва Заболоття [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.: Політвидав, 1969 р.].

Президії Верховної Ради УРСР 15 серпня 1944 р. «Про перейменування, уточнення та внесення змін в найменування деяких міст, районних центрів і районів Української РСР»: село Заблотьє, районний центр Заблотьївського району, іменувати — Заболоття, Заблотьївський район іменувати — Заболоттівський.

Довідка у Вікіпедії:

Указ Президії ВР УРСР від 7 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Волинської області»: хутір Ост, Заболотівської сільської Ради Заболотівського району, іменувати хутір Східний. [Нині невідомий.]